Precizări pentru cetățenii care intenționează să sosească din Federația Rusă via Ucraina

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene vine cu precizări pentru cetățenii Republicii Moldova care intenționează să sosească din Federația Rusă via Ucraina. Potrivit hotărârii cabinetului de miniștri al Ucrainei, cetățenii moldoveni, sosiți din Rusia și India după data de 5 august, care s-au aflat pe teritoriul acestor state mai mult de 7 zile în ultimele 14 zile, la intrare în Ucraina vor fi impuși să se autoizoleze pe teritoriul ucrainean pe o durată de 14 zile, fără dreptul de sistare a acestei perioade de timp, transmite IPN.

Potrivit MAEIE, persoanele menționate urmează să instaleze și să activeze în telefonul său mobil aplicația serviciului electronic ucrainean „Acasă”. În cazul imposibilități sau refuzului instalării acestei aplicații persoana în cauză nu va fi admisă să intre în Ucraina. Exceptați de la autoizolare sunt persoanele care nu au atins vârsta de 18 ani.

MAEIE și Ambasada precizează că se află în contact permanent cu autoritățile ucrainene în vederea identificării unui mecanism care ar asigura tranzitarea teritoriului ucrainean de către cetățenii moldoveni, care revin din Federația Rusă.

În cazul apariției unor situații problematice, persoanele pot apela serviciul consular al Ambasadei Republicii Moldova la numărul de telefon +380-44-521-22-79 sau pe adresa de email kiev@mfa.gov.md. În cazuri excepționale se va apela linia telefonică de urgență a Ambasadei: + 38 068 384 2016 (activă 24/7).

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.