Precizări pentru beneficiarii care nu şi-au ridicat pensia până la 1 septembrie de la BEM

Beneficiarii de pensii, deţinători de card bancar şi cont de depozit la Banca de Economii, care nu au reuşit să-şi ridice banii până pe data de 1 septembrie, o pot face adresându-se la BEM. Este vorba despre pensia pentru limită de vârstă, pensia de invaliditate, alocaţia socială de stat şi pensia de urmaş.

Solicitată de IPN, Ludmila Bectoraş, şef-adjunct al Direcţiei plata drepturi sociale din cadrul Casei Naţionale de Asigurări Sociale (CNAS), a explicat că, dacă pensionarilor le-au rămas bani pe card sau pe contul de depozit, ei trebuie să se adreseze la Banca de Economii care, în caz de lichidare sau reorganizare a instituţiei, are obligaţia faţă de beneficiari să-şi încheie cu ei toate socotelile.

Începând cu luna septembrie, toate plăţile sociale sunt achitate de Poşta Moldovei sau de acei prestatori pe care i-au selectat beneficiarii. Ei îşi păstrează dreptul de a-şi schimba prestatorul oricând vor dori. Beneficiarii pot alege din cele 9 bănci: Moldova-Agroindbank, Moldinconbank, Victoriabank, FinComBank, Eximbank, Energbank, EuroCreditBank, Comerţbank, Mobiasbank. Instituţiile bancare eliberează gratuit beneficiarilor cardul pe care vor fi transferate plăţile sociale, fără să fie percepute careva taxe de întreţinere.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.