PRECIZARE: Vaccinarea împotriva COVID-19 la UMF Iași – doar pentru persoanele cu cetățenie română

Referitor la Maratonul de vaccinare împotriva COVID-19 organizat în perioada 14-17 mai de Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași, Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” precizează că în țara vecină vor putea accede doar cetățenii Republicii Moldova care dețin și cetățenia statului român.

Aceasta reiese din prevederile Hotărârii nr. 26 din 10 mai, aprobată de Comitetul Național pentru Situații de Urgenţă și publicată joi, 12 mai, în Monitorul Oficial al statului român, prin care se prelungește starea de alertă pe întreg teritoriul României, pentru o perioadă de încă 30 de zile.

Potrivit Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Moldova, accesul cetățenilor străini pe teritoriul României în baza pașaportului biometric este restricționat. Ca urmare, doar persoanele care dețin cetățenie dublă se pot vaccina în baza actelor românești (cărții de identitate sau pașaportului).

UMF „Grigore T. Popa” din Iași a anunțat că vaccinarea se va desfășura non-stop, începând cu ziua de vineri, 14 mai, ora 16:00, până luni, 17 mai, ora 8:00. Astfel, orice persoană cu cetățenie română, care a împlinit vârsta de 16 ani, se poate prezenta la sediul instituției (str. Universității nr. 16), fără programare, pentru a fi imunizată cu prima doză de ser Pfizer. Pentru minori este necesar un acord, în scris, al unui părinte sau al tutorelui legal.

Rapelul va fi asigurat de UMF Iași la 21 de zile de la prima doză, în weekend, în perioada 4-6 iunie curent.

Menționăm că sursa primară pentru Comunicatul de presă emis în data de 12 mai a constituit scrisoarea oficială a UMF Iași în adresa rectorului USMF „Nicolae Testemițanu”.


_______

DISCLAIMER: Autorii comunicatelor – nu agenția de presă IPN – poartă responsabilitate exclusivă pentru corectitudinea și esența conținutului comunicatului, prezentat spre publicare și/sau distribuire.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.