PPȘ, Antimafie, PPPN și PNL – mesaj către alegători. Dezbateri IPN

Partidul Politic „Partidul Nostru” ar trebui votat la alegerile parlamentare din 24 februarie pentru că a demonstrat că poate curăța instituțiile statului de corupție, Partidul Politic „Șor” pentru că va construi „statul bunăstării sociale”, Partidul Politic Mișcarea Populară Antimafie trebuie votat pentru că va trimite mafia la pușcărie, iar Partidul Național Liberal pentru că este un partid cu identitate unionistă și cu o echipă sinceră. Mesaje la adresa alegătorilor în acest sens au fost formulate de candidații respectivelor partide, participanți la dezbaterile publice cu tema: „Alegeri 2019: Va rog sa mă alegeți deputat pentru că...”, ediția a 102-a din ciclul „Dezvoltarea culturii politice în dezbateri publice”, organizate de Agenția de presă IPN joi, 31 ianuarie 2019.

Ilian Cașu, candidat din partea Partidului Politic „Partidul Nostru”, susține că partidul pe care-l reprezintă este unul tânăr, dar care mereu a stat pe baricade, a luptat și a demonstrat la nivel local cu mare dăruință profesionalism, sub presiunea regimului și cu resurse limitate, că poate lucra pentru cetățeni. „Unele sunt partidele parlamentare care pot să pălăvrăgească non stop, dar alta este să fii prezent la nivel local în Republica Moldova și zi de zi să rezolvi problemele oamenilor. Noi am demonstrat că putem curăța instituțiile statului de corupție, vom continua asta și mizăm foarte și foarte mult pe susținerea dumneavoastră”.

Daniela Bodrug, candidat din partea Partidului Politic Mișcarea Populară Antimafie, susține că partidul a venit în campania electorală, în contextul unor condiții umilitoare la care au fost supuși cetățenii și partidele politice care doresc să-și implementeze ideologiile în baza cărora s-au format. Candidata susține că Partidul Mișcarea Antimafie va crește oaza de liberalism, viziunea pro-occidentală și pro-românească, „iar jefuitorii de bănci, criminalii și mafia își vor afla locul”. „Venim în această campanie cu sloganul „E timpul să spui nu!” ca dumneavoastră să spuneți „nu” lui Plahotniuc, „nu” lui Dodon, „nu” lui Șor, „nu” cioburilor lui Filat, pentru că în așa-zisa opoziție este o pepinieră în care Plahotniuc își crește cadre și noi vrem ca dumneavoastră să nu regretați votul, așa cum ați pățit-o în 2014”, a spus Daniela Bodrug.

Marina Tauber, candidat din partea Partidului Politic „Șor”, susține că partidul pe care-l reprezintă nu vrea să convingă oamenii cu cine să voteze pentru că dânșii au dreptul de a alege liber. Candidata spune că acum a venit timpul ca la guvernare să vină forțe noi, tinere, care au un program electoral deja testat. „Noi v-am prezentat capacitățile, viziunile noastre și dorința noastră. Omul pentru noi este cea mai mare valoare. Eu sunt mândră să reprezint Partidul Șor, un partid de manageri tineri. Împreună cu dumneavoastră, dragi cetățeni, noi vom construi statul bunăstării sociale. „Moldova țara de vis”, așa cum noi deja am procedat în Orhei și în comuna Jora de Mijloc. Noi vă propunem și chiar vă rugăm să luați soarta dumneavoastră în mâinile dumneavoastră”, a menționat în mesajul său către alegători Marina Tauber.

Vitalia Pavlicenco, candidat din partea Partidului Național Liberal, spune că această campanie electorală este una dezastruoasă în care participă persoane „care prin ceea ce spun și ce fac sfidează bunul simț omenesc”. Candidata susține că ceea ce se întâmplă este o bătaie de joc inimaginabilă, „când bruta și hoțul stă în capul mesei și încă vrea să conducă”. Dânsa a îndemnat oamenii să nu voteze partidele și candidații care nu au identitate, nu au un mesaj, care știu doar cum să le cumpere disperarea prin pomeni electorale. „Dumneavoastră, acceptând o pomană și dând un vot unui hoț, mâine o să vă fure și casa în care trăiți. De aceea vă rog să vă gândiți bine și să nu mai dezonorați viitorul nostru românesc și european. Votați PNL pentru că noi am rezistat și v-am spus mereu adevărul, votați săgeata unirii, votați o echipă care nu v-a amăgit și nu vă cumpără voturile”, a spus Vitalia Pavlicenco.

La dezbaterile electorale desfășurate de Agenția IPN participanții sunt invitați în conformitate cu ordinea înregistrării la Comisia Electorală Centrală. Pe 30 ianuarie, au avut loc dezbateri cu participarea reprezentanților Blocului Electoral ACUM, ai Partidului Comuniștilor, dar și ai Partidului Socialiștilor. La dezbateri a fost invitat și un participant din partea Partidului Democrat, dar care nu a onorat invitația.

Pentru luni, 4 februarie, sunt programate dezbateri electorale cu participarea candidaților din partea Partidului Politic „Voința Poporului”, Partidului Regiunilor din Moldova, Partidului Politic „Democrația Acasă” și Mișcării Profesioniștilor „Speranța-Надежда”.

Seria de dezbateri „Alegeri 2019: Va rog sa mă alegeți deputat pentru că...”, face parte din ciclul de dezbateri publice desfășurate de către Agenția de presă IPN, în cadrul proiectului „Dezvoltarea culturii politice în dezbateri publice”, susținut de către Fundația germană „Hanns Seidel”.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.