PPPDA solicită plafonarea adaosului comercial la unele legume

Deputații din Partidul Politic Platforma Demnitate și Adevăr solicită, pe perioada stării de urgență, plafonarea adaosului comercial la legume din setul de borș, care sunt cele mai solicitate de pensionari. Un demers în acest sens a fost expediat către Guvern și către Comisia pentur situații excepționale, transmite IPN.

„Solicităm examinarea în cadrul Comisiei pentru situații excepționale problema majorării prețurilor la legumele din setul destinat preparării supelor, borșului, cum ar fi: cartof, sfeclă roșie, morcov, ceapă, varză, precum și întreprinderea măsurilor ce se impun conform legislației pentru plafonarea adaosului comercial până la 15% la produsele vizate” se spune în demersul semnat de președintele fracțiunii parlamentare a PPPDA, Alexandru Slusari.

Potrivit PPPDA, această măsură se impune în contextul situației create în domeniul comerțului cu produse alimentare pe fondul situației epidemiologice provocate de răspândirea COVID-19, având la bază monitorizarea prețurilor și multiplele apeluri de la cetățeni din diferite raioane.

În perioada stării de urgență, pentru cartof, morcov, sfecla roșie, ceapă și varză adaosul comercial cumulativ pe tot lanțul valoric nu trebuie să depășească 15 %. Potrivit lui Alexandru Slusari, aceasta măsura este importantă și în contextul în care în perioada martie-mai se atestă deficitul legumelor autohtone și dependența mai mare a țării de import, „ceea ce generează în situația de agiotaj scumpiri abuzive”.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.