PPPDA solicită convocarea, în regim de urgență, a sesiunii extraordinare a Parlamentului

Facțiunea parlamentară a Partidului Politic Platforma Demnitate și Adevăr solicită convocarea, în regim de urgență, a sesiunii extraordinare a parlamentului, pentru audierea ministrului economiei și infrastructurii, Anatol Usatîi, precum și conducerii ANRE și Consiliului Concurenței, transmite IPN.

Într-un briefing de presă, vicepreședintele Parlamentului, Alexandru Slusari, a declarat că în cadrul ședinței extraordinare a Parlamentului ar urma să fie dezbătută situația în domeniul transportului de pasageri, în contextul majorării tarifelor la călătoriile cu transportul interurban.

De asemenea, PPPDA vrea ca în ședință să fie discutată „situația privind activitatea Ministerului Economiei și Infrastructurii la organizarea unor licitații cu privire la achizițiile publice pentru lucrările de reabilitare și modernizare a drumurilor”. Trebuie să fie dezbătut și subiectul privind majorarea recentă a prețurilor la carburanți.

„Sunt subiecte importante care necesită soluții și care nu pot aștepta”, a spus Alexandru Slusari. Vicepreședintele Parlamentului consider că situația economică în Republica Moldova devine tot mai alarmantă în condițiile în care majoritatea populației trăiește la limita subzistenței. „Imposibilitatea statului de a acorda cetățenilor săi un trai decent acasă este rezultatul unei politici economice dezastruoase”, a spus acesta.

Potrivit lui Alexandru Slusari, în ultima perioadă s-au întreprins un set de măsuri anti-populare care înrăutățesc și mai mult starea economică a cetățenilor, cum ar fi majorarea prețurilor la transportul interurban și majorarea prețurilor la carburanți. El susține că majorarea prețurilor la transportul interurban afectează cele mai vulnerabile părți ale societății, precum pensionarii, tinerii sau persoanele cu dizabilități. De asemenea, parlamentarul menționează că ideea creării unui Grup de monitorizare a prețurilor la carburanți, anunțată de către autorități, este o abordare „neprofesionistă”.

„Majorarea prețurilor la combustibil este un acord de cartel. Nimic nu justifică această majorare. Situația cu accizele au fost depășită două săptămâni în urmă când au crescut prețurile la carburanți”, a declarat Alexandru Slusari.

În altă ordine de idei, vicepreședintele Parlamentului a remarcat că la sfârșitul anului trecut PPPDA a propus convocarea ședinței extraordinare a Parlamentului pe subiectul ce ține de situația cu Aeroportul Internațional Chișinău. Însă, cererea în acest sens a fost semnată doar de membrii Blocului ACUM și un deputat independent.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.