PPPDA îndeamnă alegătorii din Hâncești să-l susțină pe Grigore Cobzac

Partidul Politic Platforma Demnitate și Adevăr îndeamnă alegătorii din Hâncești să-l susțină pe Grigore Cobzac la alegerile parlamentare din 15 martie. Anunțul este făcut de către formațiune într-un comunicat de presă urmare a consultărilor interne, în special a structurilor locale și a consiliului politic al Organizației Teritoriale Hâncești, transmite IPN.

Grigore Cobzac, în opinia PPPDA, reprezentă cel mai bine idealurile de libertate, bunăstare, justiție și valori democratice. Este un candidat integru și profesionist de profil european, care nu va permite dispersarea și pulverizarea voturilor și va da startul unei mișcări de unitate pe plan național.

Formațiunea menționează că „nu poate ignora faptul că Grigore Cobzac a fost candidatul comun al forțelor antioligarhice în alegerile parlamentare din 24 februarie 2019 în circumscripția numărul 38 și în condițiile unui scrutin neliber și inegal a avut sprijinul popular, obținând locul doi cu peste 33 % din voturile exprimate în cadrul scrutinului”.

PPPDA susține că a decis să nu-și lanseze propriul candidat în aceste alegeri, chemând la unitatea tuturor forțelor democratice de centru-dreapta, care trebuie să învingă la Hâncești. Totodată, formațiunea spune că a făcut totul „pentru identificarea unui candidat comun neafiliat politic, care ar fi reprezentat forțele proeuropene și naționale, ca un prim test pentru marile bătălii politice ale anului 2020”.

PPPDA consideră că miza adevărată a scrutinului din circumscripția numărul 38 este crearea condițiilor necesare și suficiente pentru o mișcare de unitate a forțelor de centru-dreapta. „Rezultatul acestor alegeri ne vor ajuta să înțelegem care sunt adevăratele interese ale liderilor și partidelor politice de pe centru dreapta”, se mai spune în comunicat.

„PPPDA face apel către alte partide proeuropene și naționale autentice să gândească strategic și să acționeze local, să aibă tăria de a-și retrage candidații proprii, garantând astfel condițiile pentru victoria candidatului independent, Grigore Cobzac, într-o circumscripție în care se va vota pentru decuplarea de pericolul Igor Dodon și de mascotele sale politice”, se spune în comunicat.

Într-o postare pe Facebook, Grigore Cobzac a scris că salută decizia PPPDA. Candidatul menționează că este localnic, își cunoaște alegătorii și ei pe el. Nu și-a schimbat convingerile, este același, doar a acumulat mai multă experiență. Totodată, a menționat că atât decizia PPPDA, cât și cea a PUN, îi alimentează speranța identificării candidatului proeuropean comun. „Sunt convins, încă este posibil, iar hânceștenii ar saluta acest lucru. Îmi reconfirm disponibilitatea pentru dialog cu toți candidații care au aspirații europene”, a scris candidatul.

Până acum au fost înregistrați șase candidați la funcția de deputat pe circumscripția electorală uninominală numărul 38, Hâncești. Este vorba de Ion Mereuță, candidat PDM, Ștefan Gațcan – PSRM, Olesea Stamate – PAS, Dorin Chirtoacă – Blocul Electoral UNIREA, Vitalie Balinschi – Partidul Politic Șor și Grigore Cobzac – candidat independent. O decizie urmează să fie luată în privința candidatului PLDM, Anatolie Postolachi.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.