PPPDA face apel privind identificarea unui candidat apartinic la prezidențialele din 2020

Partidul Politic Platforma Demnitate și Adevăr face apel către forțele politice democratice privind identificarea unui candidat apartinic comun în perspectiva alegerilor prezidențiale din 2020. „Situația politică gravă creată în Republica Moldova ne cere o abordare extrem de serioasă și responsabilă a proceselor electorale prin care să demonstrăm că interesele țării sunt mai presus decât interesele de partid sau personale”, se spune în apelul transmis astăzi și citat de IPN.

Potrivit apelului, situația politică s-a agravat considerabil după ce Igor Dodon, președintele Republicii Moldova, „a preluat puterea prin minciună și trădare și împinge țara în zona turbulențelor sociale și a izolării internaționale”. „Astăzi, necesitatea unității forțelor democratice în fața unui regim antidemocratic este la fel de actuală ca și în 2016, când, deși nimic nu recomanda acest lucru, Platforma DA, în interes public, a renunțat la propriul candidat în alegerile prezidențiale”, se mai spune în apel.

PPPDA face apel către toate forțele veritabil democratice reprezentative din Republica Moldova de a-și consolida eforturile și de a identifica și participa la următoarele alegeri prezidențiale cu un singur candidat comun, neafiliat politic.

Apelul nu conține argumente clare de ce candidatul comun urmează să fie neafiliat politic.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.