Posturile TV afiliate PDM și PSRM sunt exclusiv posturi de propagandă, opinie

Posturile de televiziune afiliate Partidului Democrat și guvernării, posturile afiliate socialiștilor și președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon, sunt exclusiv posturi de propagandă. De asemenea, retransmiterea tuturor posturilor rusești înseamnă, la fel, propagandă. Această opinie aparține lui Valentin Dolganiuc, membru al Platformei Civice Demnitate și Adevăr, și a fost exprimată în cadrul emisiunii „Ora expertizei” de la postul de televiziune Jurnal TV, transmite IPN.

În opinia lui, în prezent în Republica Moldova există două tipuri de propagandă: internă și externă între care Valentin Dolganiuc pune semnul egalității. „Propaganda externă este acea propagandă geopolitică lansată de către Rusia în spațiul ex-sovietic acolo unde ea vrea să dețină controlul total. Și propaganda internă care a dus la perpetuarea unui grup criminal organizat la putere”, a spus membrul Platformei Civice DA.

Activistul Valeriu Pașa consideră că manipularea din mass-media trebuie să dispară pentru că este manipulare, dar nu pentru că este produsă în Rusia, Moldova sau în altă țară. Potrivit lui, autorii proiectului de lege care a propus modificarea Codului Audiovizualului trebuiau să găsească un motiv juridic pentru a adopta cât mai simplu legea. „Interzicerile acestea nu s-au făcut așa pentru că s-a analizat conținutul televiziunilor. Ele nu au fost interzise pentru că sunt posturi de propagandă. S-a căutat o găselniță juridică ca să aprobe o lege cât mai simplă care să nu ridice mari întrebări privind calitatea audiovizualului în interiorul țării”, a spus Valeriu Pașa.

Purtătorul de cuvânt al Partidului Liberal Democrat, Ion Terguță, spune că autoritățile de la Chișinău au scos din spațiul public al Republicii Moldova inclusiv un post rusesc de opoziție. „Problema este că din momentul în care scoți toate canalele federale din Republica Moldova și lași un post de opoziție doar, atunci intri în conflict cu Guvernul de la Moscova”, a spus Ion Terguță.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.