Postul de televiziune TV8 a câștigat Premiul Național de Etică și Deontologie jurnalistică

Postul de televiziune TV8 a fost desemnat, de către Consiliul de Presă, câștigător al concursului pentru Premiul Național de Etică și Deontologie jurnalistică, ediția 2019. Premiul a fost înmânat la Forumul Mass-Media, care se desfășoară în data de 4 și 5 noiembrie la Chișinău, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al Consiliului de Presă, la concurs au participat 20 de instituții mass-media, iar câștigătorul a fost desemnat după o procedură de vot din mai multe etape, în cadrul cărora au votat publicul, membrii unui grup de experții special constituit în acest scop și membrii Consiliului de Presă.

Prin totalizarea cumulativă a punctajului oferit candidaților de către public, pe de o parte, și de către experți și membrii Consiliului de Presă, pe de altă parte, au fost stabiliți cinci finaliști ai concursului: portalurile Moldova.org și Newsmaker.md, Radio Chișinău, RISE Moldova și postul de televiziune TV8.

În cadrul unei ședințe speciale, Consiliul de Presă a evaluat rezultatele concursului și a decis să ofere Premiul National de Etică și Deontologie jurnalistică 2019 postului de televiziune TV8.

Premiul Național de Etică și Deontologie jurnalistică a fost instituit de Consiliul de Presă din Republica Moldova în anul 2015 și este acordat anual în scopul promovării principiilor etice și deontologice și în semn de recunoaștere a meritelor instituțiilor mass-media în acest domeniu. În anul 2015, Premiul a fost înmânat Biroului din Chișinău al postului Radio Europa Liberă, în 2016 – portalului Anticoruptie.md, în 2017 – săptămânalului „Ziarul de Gardă”, iar în 2018 – ziarului ”SP” din Bălți.

Premiul este oferit cu sprijinul Programului Mass-Media al Fundației Soros-Moldova.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.