Portul de mască rămâne obligatoriu și pentru cei care s-au vaccinat

Portul de mască rămâne obligatoriu atât pentru cei care nu s-au vaccinat, cât și pentru cei care s-au vaccinat. Nu se revine deocamdată la viața dinaintea pandemiei, fără restricții. Precizările sunt făcute de șeful adjunct al Direcției sănătate a municipiului Chișinău, Boris Gîlcă, în contextul informațiilor că municipiul Chișinău ar putea trece în zilele apropiate de la Codul Roșu la Codul Portocaliu de COVID-19, transmite IPN.

Într-o intervenție pentru Radio Europa Liberă, Boris Gîlcă a menționat că în capitală se înregistrează 70 de cazuri de COVID-19 la 100 de mii de populație, ceea ce permite atribuirea Codului Portocaliu. „Este o noutate bună, datorită locuitorilor capitalei, care au manifestat responsabilitate și solidaritate, asistăm la o descreștere evidentă și esențială a cazurilor noi. Acest lucru ne permite să trecem la Cod Portocaliu de COVID-19”, a declarat șeful adjunct al Direcției sănătate.

În timpul apropiat Comisia de Sănătate Publică a municipiului Chișinău urmează să se întrunească în ședință pentru a decide asupra restricțiilor ce urmează a fi scoase, dar și a celor care vor rămâne în vigoare. Șeful adjunct de la Direcția sănătate a declarat că pentru a scăpa definitiv de virus cea mai bună soluție este vaccinarea în masă a cetățenilor.

În prezent, se desfășoară cea de-a treia etapă a campaniei de vaccinare, iar populația este îndemnată să se folosească de această oportunitate.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.