Polonia pledează pentru un parteneriat egal cu Republica Moldova, oficial

Polonia pledează pentru un parteneriat egal și sprijină aspirațiile europene ale Republicii Moldova. Declarația aparține vicemareșalului Sejmului Republicii Polone, Ryszard Terlecki, și a fost făcută în contextul celei de-a VII-a sesiuni a Adunării Parlamentare a Republicii Moldova și Poloniei, care se desfășoară la Varșovia.

Succesul electoral al partidului pro-occidental din Republica Moldova, care a câștigat mai întâi alegerile prezidențiale și apoi alegerile parlamentare, este un semnal că Polonia poate conta pe aspirațiile prooccidentale ale Chișinăului, a remarcat Ryszard Terlecki, care este copreședinte al Adunării Parlamentare din partea Poloniei.

Mihail Popșoi, copreședinte din partea Moldovei, i-a dat dreptate, asigurându-l că în Republica Moldova există o majoritate parlamentară stabilă, proeuropeană, care dorește să valorifice plenar relațiile cu Uniunea Europeană. „Avem o deschidere totală și un sprijin economic și politic generos și dorim să valorificăm aceste beneficii oferite de bunii noștri prieteni din Republica Polonă în interesul cetățenilor Republicii Moldova”, a declarat vicepreședintele Parlamentului, citat într-un comunicat de presă.

Recunoscătoare Poloniei pentru ajutorul acordat, în pofida unor circumstanțe complicate în regiune și pe plan global, autoritățile de la Chișinău apreciază relațiile de prietenie și  contează în continuare pe sprijinul partenerilor din Polonia în contextul aspirațiilor europene pe care le are Republica Moldova.

Următoarea reuniune a Adunării Parlamentare a Republicii Moldova și a Republicii Polone va avea loc la Chișinău.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.