Polițiștii de frontieră ar putea purta un nou tip de ecuson nominal

Polițiștii de frontieră ar putea purta în timpul serviciului un nou tip de ecuson nominal. Cu această propunere vine șeful Poliției de Frontieră, Rosian Vasiloi, care menționează că în prezent angajații sunt obligați să poarte legitimațiile de serviciu la vedere, pentru a putea fi identificați de către cetățeni, deoarece așa prevede regulamentul intern. Însă aceste legitimații dețin vizibil date cu caracter personal, care ar putea fi folosite împotriva polițiștilor de frontieră, transmite IPN.

Rosian Vasiloi precizează că și cu noul ecuson cetățenii vor putea stabili identitatea angajatului Poliției de Frontieră. Însă, concomitent vor fi păstrate datele cu strict caracter personal. Potrivit lui, cetățenii trebuie să recunoască omul cui i se adresează, mai ales atunci când acesta reprezintă un organ de drept, însă fără multe informații de identitate.

„Propunem ca noul ecuson nominal să ofere posibilitatea cetățenilor să cunoască cu cine vorbesc atunci când au în față nu doar un om cu epoleți, dar și le va proteja colegilor mei datele cu caracter personal. Ecusonul va conține logoul instituției, un număr care ar coincide cu seria legitimației de serviciu a angajatului și nimic mai mult”, a notat Rosian Vasiloi.

Șeful Poliției de Frontieră a postat pe pagina sa de Facebook trei modele de ecusoane și solicită opinia colegilor și a cetățenilor pentru a stabili cel mai optimal ecuson pentru polițiștii de frontieră, astfel încât acesta să fie și modern, dar și comod.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.