Irina Vlah, înregistrată în calitate de candidat la funcția de bașcan

Irina Vlah a fost înregistrată vineri, 10 mai, în calitate de candidat independent  la funcția de bașcan al UTA Găgăuzia, de către Comisia electorală centrală de la Comrat, și poate începe agitația electorală.

Vicepreședinta Comisiei electorale din Găgăuzia, Maria Croitor, a declarat pentru IPN că Irina Vlah a depus actele și semnăturile necesare, iar ulterior a susținut și proba la limba găgăuză. Ca urmare a examinării setului de documente, aceasta a fost înregistrată în calitate de candidat pentru funcția de bașcan. Odată cu înregistrarea în cursa electorală, Irina Vlah își depune mandatul de bașcan.

Până astăzi, au depus cereri de înregistrare încă trei pretendenți, pentru care au fost eliberate liste de subscripție, dar care încă nu au prezentat semnăturile necesare. Este vorba despre Vasilie Aladov, care și-a înaintat candidatura independent. Mihail Vlah și actualul deputat în Adunarea Populară, Serghei Cimpoieș, au înaintat setul de acte pentru înregistrarea grupului de inițiativă.

Recepționarea setului de acte pentru înregistrarea grupurilor de inițiativă în susținerea candidaților la funcția de bașcan se va face până pe 25 mai, iar până pe 30 mai pot fi depuse actele de către persoanele care își înaintează candidatura independent.

Alegerile bașcanului urmau să aibă loc pe 19 mai, însă printr-o decizie a Adunării Populare au fost transferate pentru data de 30 iunie. La alegerile din 2015, Irina Vlah a fost aleasă în funcția de bașcan al Găgăuziei, din primul tur, cu 51,01% voturi.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.