Președintele de onoare al PDM: Noi niciodată nu vom accepta alegeri anticipate

Dumitru Diacov, președintele de onoare al Partidului Democrat, spune că formațiunea sa nu va accepta organizarea alegerilor anticipate. Potrivit lui, alegătorii și-au dat votul și au delegat unele partide cu încrederea că vor ajunge în Parlament, se vor așeza la masa de negocieri pentru a rezolva problemele țării, transmite IPN.

„Partidul Democrat se află pe centrul eșichierului politic și, având în vedere că acum deține mandatul de guvernare, suntem gata să discutăm. Noi doar nu inițiem negocieri, noi propunem să ne așezăm la masă și să discutăm în sensul larg al cuvântului pentru că trebuie examinat un șir larg de probleme”, a declarat Dumitru Diacov la emisiunea „Glavnoe” de la postul de televiziune TVC21.

Potrivit lui, deocamdată, PDM nu examinează o coaliție cu Partidul Socialiștilor, a propus discuții doar reprezentanților blocului electoral ACUM DA PAS. „Socialiștii au alt program, alte viziuni asupra cursului politic al țării”, spune Dumitru Diacov.

Totodată, democratul menționează că dacă blocul ACUM va reacționa și în continuare așa cum a făcut-o până acum, adică vor refuza categoric să vorbească cu PDM, atunci Partidul Democrat va discuta cu cei care vor dori acest lucru, cărora le este importantă soarta țării.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.