SUA îndeamnă liderii moldoveni să formeze rapid guvernul ce va respecta voința alegătorilor

Statele Unite îndeamnă liderii Republicii Moldova să inițieze rapid formarea unui guvern care să respecte voința alegătorilor moldoveni și să servească poporul prin combaterea corupției, promovarea reformelor judiciare și asigurarea progresului democratic al Republica Moldova, transmite IPN cu referire la un comunicatul de presă al Departamentului de Stat al SUA.

Instituția salută aprecierile Oficiului pentru Instituții Democratice și Drepturile Omului a Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa că alegerile parlamentare din Moldova au fost competitive și, în general, au respectat drepturile fundamentale ale omului. Totodată, împărtășește preocupările OSCE, inclusiv cele care se referă la acuzațiile de mituire a alegătorilor și de utilizare improprie a resurselor administrative. Autorităților Republicii Moldova li se cere să cerceteze situațiile invocate. La fel, li se sugerează să acorde o atenție deosebită recomandărilor OSCE, Comisiei de la Veneția și altor recomandări internaționale pentru viitoarele alegeri.

Rezultatele preliminare, după prelucrarea a 100% din procesele-verbale în urma alegerilor din 24 februarie, arată că Partidul Socialiștilor a obținut 35 de mandate de deputat, Partidul Democrat – 30, Blocul electoral ACUM – 26 de mandate, iar Partidul Șor – 7. Totodată, în Parlament au acces trei candidați independenți

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.