Doi concurenți electorali promit să lupte serios contra corupției. Unul dintre ei propune pedeapsa capitală

Doi concurenți electorali - Mișcarea Profesioniștilor „Speranța-Надежда” și Partidul Verde Ecologist – promit că dacă vor ajunge în următorul Parlament, vor lupta aprig contra corupției. Liderul Mișcării, Andrei Donica, spune că pentru eradicarea acestui flagel este nevoie să fie introdusă „pedeapsa capitală pentru corupție la nivel de stat”, transmite IPN.

„Noi nu-i speriem astăzi pe deputați, pe miniștri, pe judecători cu 5-7 ani de închisoare. Ei au câte 10 cumetri judecători, câte 10 cumetri procurori etc. (...) În pușcării stau mulți oameni nevinovați, care, vai de capul lor, pentru un magnetofon de 100 de lei i-au dat cinci ani de pușcărie. Eu n-am văzut acolo procurori, n-am văzut judecători”, a afirmat Andrei Donică la dezbaterile electorale organizate de postul TVR Moldova.

Andrei Donică spune că aplicând această pedeapsă capitală se poate „face regulă în corupție” timp de un an, iar după aceasta țara va putea să se dezvolte din toate punctele de vedere.

Reprezentantul Partidului Verde Ecologist, Vitalie Marinuță, susține că trebuie să fie mărite pedepsele pentru corupție, în special, pentru demnitarii de rang înalt. De asemenea, formațiunea își propune să perfecteze legislația ce ține de combaterea corupției, astfel încât aceasta să corespundă normelor europene. „Cel mai important este de a educa cetățenii Republicii Moldova să aibă toleranță zero față de corupție”, spune Vitalie Marinuță.

Reprezentanții formațiunilor au mai spus că drept prioritate în noul legislativ va fi și desecretizarea raportului KROLL și investigarea serioasă a fraudei bancare.

Următoarele alegeri parlamentare vor avea loc pe 24 februarie. Acestea vor avea loc în baza unui sistem electoral mixt, atât pe listele de partid, cât și pe circumscripțiile uninominale.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.