Ambasadorul Irlandei: La Chișinău ar putea fi deschis cel puțin un oficiu consular al Irlandei

La Chișinău ar putea fi deschis cel puțin un oficiu consular al Irlandei, a declarat ambasadorul irlandez în Moldova, cu reședința la București, Derek Feely, în cadrul unei vizite în Republica Moldova. Totodată, oficialul salută intenția Republicii Moldova de a deschide o ambasadă în Dublin, transmite IPN.

În cadrul unor declarații pentru presă, la final de vizită, Derek Feely a menționat că se străduiește să fie în Republica Moldova pe cât de des este posibil acest lucru și depune eforturi pentru a îmbunătăți relațiile bilaterale dintre cele două state. Anterior, diplomatul a avut întrevederi cu diverși oficiali de la Chișinău, printre care ministrul de externe și a fost fericit să audă despre intenția Republicii Moldova de a deschide o ambasadă în capitala Irlandei, Dublin.

Scopul acestei vizite este ca, împreună cu colegii săi ambasadori, să înțeleagă ce suport ar putea fi acordat Republicii Moldova în contextul perioadei electorale. „Noi nu suntem cei care vom monitoriza alegerile și categoric nu vrem să intervenim în acest proces, dar vom încerca să oferim sprijinul care poate fi acordat din acest punct de vedere. Și sunt foarte interesat să văd ce se întâmplă aici, pentru ca ulterior, în baza informațiilor acumulate și în baza întrevederilor pe care le-am avut aici, să pot să raportez despre aceasta autorităților mele”, a menționat ambasadorul irlandez.

Întrebat de jurnaliști despre eventuale întâlniri cu reprezentanții altor partide, decât cei ai  blocului electoral ACUM, diplomatul a spus că anterior au fost contactați și reprezentanții formațiuni politice, însă logistic nu a fost posibil organizarea unor întrevederi. El și-a exprimat convingerea că vor exista și alte oportunități. Potrivit lui, este vorba despre un timp restrâns, de o singură zi, fapt ce nu a permis aducerea în concordanță a agendelor tuturor cu care și-ar fi dorit să se întâlnească.

„Suntem bucuroși să ne întâlnim cu diverse partide politici. Știți că Irlanda este membru al Uniunii Europene și din acest motiv suntem interesați să ne întâlnim cu partidele politice care au aceeași viziune sau care gândesc într-un mod similar. Noi, Irlanda, ne-am convins deja de beneficiile calității de membru al Uniunii Europene. Și din aceste motive chiar suntem interesați să ținem legătura cu partidele pro-europene de aici”, a mai spus Derek Feely.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.