PAS nu are nicio conexiune cu Ludmila Kozlovska și fundația „Open Dialog”, declarație

Conducerea Partidului Acțiune și Solidaritate declară că nu are nicio conexiune cu Ludmila Kozlowska și fundația „Open Dialog” și nu a primit finanțări de la această fundație. Pe pagina de Facebook a formațiunii se spune că „unica acuzație aberantă care se aduce este faptul că Maia Sandu (lidera PAS, n.r.) a participat la o conferință la invitația mai multor membri respectați ai Parlamentului European, cu finanțarea biletului și a cazării de această fundație cu care colabora Parlamentul European”, transmite IPN.

„Venim cu un îndemn către întreaga societate și către presă să oprim această mascaradă, căci prin promovarea discuțiilor despre acest subiect nu facem decât să promovăm o minciună lansată de PDM în stilul propagandei de la Kremlin și să amplificăm o înșelăciune creată de regim pentru a devia atenția de la probleme grave și de la investigații serioase. E ca și cum am investiga dacă Maia Sandu cu Angela Merkel au decis să aducă 30 de mii de sirieni la Cahul sau au decis să-i distribuie câte 1000 în fiecare raion. Haideți să nu participăm în acest proces de fabricare a unor aberații și de denigrare a opoziției”, afirmă PAS.

Parlamentul a examinat în ședința de vineri, 16 noiembrie, raportul Comisiei de anchetă pentru elucidarea acuzațiilor de imixtiune din partea Fundației „Otwarty Dialog” și fondatoarei acesteia, ucraineanca Ludmila Kozlowska”. Potrivit concluziilor din raport, FOD ar fi beneficiat din plăți din zone off shore cu un traseu dubios. De asemenea, ar fi finanțate din schema de spălare a banilor „Laundromat”, dar și din frauda bancară produsă în Moldova. Totodată, PAS și Solidaritate, Partidul Politic Platforma Demnitate și Adevăr și liderii acestora ar fi beneficiat de finanțări ilegale din partea FOD.

Membrii Comisiei recomandă Procuraturii Generale să examineze constatările din raport în contextul clarificării și încadrării juridice a acțiunilor de implicare a FOD, persoanelor afiliate etc. în acțiuni care atentează la securitatea națională a Republicii Moldova.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.