Pavel Filip: În calitatea mea de cetățean, consider că Șor trebuie să stea la pușcărie

Premierul Pavel Filip susține că primarul de Orhei, Ilan Șor, trebuie să stea la pușcărie. Prim-ministrul spune că vrea să pornească de la faptul că are încredere în instanțele de judecată și în procurori. Declarația a fost făcută de șeful cabinetului de miniștri în cadrul emisiunii „În profunzime” de la postul de televiziune Pro TV Chișinău.

Prim-ministrul spune că nu a solicitat niciodată dosarul lui Ilan Șor. „Pornesc de la faptul că există bunăvoință în acest sistem și mai devreme sau mai târziu cred că vor fi și explicațiile necesare”, spune șeful cabinetului de miniștri.

„Sunt sigur că în curând o să aflăm cu toții de ce se procedează într-un fel sau altul. Chiar am creat o platforma, care se numește „Comitetul pentru examinarea cazurilor de rezonanță”, unde îi invităm pe toți și erau și judecători, și procurori, ca să discutăm pe aceeași dimensiune, la același nivel”, a menționat premierul.

Ilan Sor a fost condamnat la 7,5 ani de închisoare pentru că a obținut de la Banca de Economii peste cinci miliarde de lei, pe care i-ar fi spălat ulterior prin firmele sale off-shore. Primarul de Orhei, care se declară nevinovat, se află în libertate până când se va pronunța Curtea de Apel Cahul. 

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.