Zinaida Greceanîi: Duminică PSRM va organiza un miting național la care va fi pusă temelia viitoarei platforme electorale

Duminică, 18 noiembrie, Partidul Socialiștilor va organiza un miting național de protest în cadrul căruia va fi pusă temelia viitoarei platforme electorale a formațiunii. Despre aceasta a anunțat președinta Partidului Socialiștilor, Zinaida Greceanîi, în cadrul emisiunii „Acces direct” de la postul de televiziune NTV Moldova, transmite IPN.

Zinaida Greceanîi spune că platforma electorală va fi aprobată ulterior de Consiliul Republican al formațiunii. Președinta PSRM a menționat că în cadrul evenimentului de duminică formațiunea își va asuma anumite angajamente în ceea ce privește programul electoral pentru următorii patru ani.

În contextul viitoarelor alegeri parlamentare, politiciana a menționat că un Guvern format de PSRM ar însemna un Guvern pentru cetățenii Republicii Moldova, un Guvern care știe să aibă relații bune cu toate statele, inclusiv cu UE, având semnat Acordul de Liber Schimb. Un Guvern al socialiștilor ar însemna reintegrarea țării, ceea ce este o problemă și trebuie să fie soluționată, iar reintegrarea țării trebuie făcută cu suportul statelor-partenere. „De aceea, bunele relații și cu Federația Rusă, și cu Uniunea Europeană, și cu toți ceilalți ar însemna foarte mult și ar asigura acest succes”, a declarat Zinaida Greceanîi.

Un Guvern format de socialiști ar însemna un stat neutru, spune Zinaida Greceanîi. „Noi trebuie să folosim această neutralitate pentru ca toți să poată produce aici, pe teritoriul Republicii Moldova, să exporte în alte țări. Noi trebuie să aducem cetățenii noștri acasă, să muncească aici, să creeze valoare adăugată în interesul propriului stat”, a afirmat ea.

De asemenea, președinta PSRM spune că o preocupare a socialiștilor, dacă vor forma următorul Guvern, va fi restabilirea sistemului educațional în fiecare localitate, medicină accesibilă pentru întreaga populația.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.