PDM cere UE să verifice implicarea fostei guvernări și a 2 politicieni în furtul miliardului

Secretarul general-adjunct al Partidului Democrat, deputatul Eugen Nichiforciuc, a depus, la sediul Delegației Uniunii Europene de la Chișinău, o petiție semnată de peste 100 de mii de persoane. PDM solicită sprijinul instituțiilor europene în verificarea eventualelor legături ale fostei guvernări PLDM, dar și ale politicienilor Maia Sandu și Andrei Năstase în frauda bancară din perioada anilor 2013-2014, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al formațiunii, Eugen Nichiforciuc a spus, după depunerea petiției și a semnăturilor, că partidul pe care îl reprezintă are încredere că organismele europene vor lua în considerare dorința celor peste 100 de mii de cetățeni moldoveni și vor analiza în mod obiectiv furtul miliardului și cine a beneficiat cu adevărat de acești bani.

În petiție, PDM precizează că investigațiile preliminare privind frauda bancară au indicat că schemele financiare ilegale au avut loc inclusiv pe teritoriul UE, de unde rezultă nevoia unei cercetări inclusiv la nivel european. Potrivit PDM, există indicii serioase că PLDM (pe lista căruia Maia Sandu a candidat în alegeri) a fost finanțat în campania electorală din 2014 cu bani proveniți din frauda bancară, dar și că protestele de stradă organizate în anul 2015 de către Andrei Năstase au fost susținute financiar din aceeași sursă.

Prin intermediul petiției se mai solicită verificări la nivel european privind relațiile Fundației „Open Dialog”, cu liderii PAS și PPDA, Maia Sandu și Andrei Năstase, organizație care este suspectată de a fi livrat armament în regiunea ucraineană Donbas.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.