Igor Dodon propune ca la referendumul PDM să fie abordată și migrația deputaților

Președintele Igor Dodon propune ca la referendumul propus astăzi, 13 noiembrie, de către Partidul Democrat să fie inclus un punct privind interzicerea migrației deputaților de la o fracțiune la alta, transmite IPN.

PDM a propus organizarea unui referendum concomitent cu alegerile parlamentare din 24 februarie, în cadrul căruia cetățenii urmează să se expună cu privire la reducerea numărului de deputați de la 101 la 61, dar și cu privire la posibilitatea de a retrage mandatul de deputat de către alegători.

Igor Dodon consideră că prin interzicerea migrației deputaților se va exclude practica nocivă, când un partid cu pondere inițial modestă în Parlament poate obține, datorită migrației, cea mai mare fracțiune parlamentară și astfel preia guvernarea. În opinia sa, migrația deputaților trebuie interzisă prin lege.

După alegerile parlamentare din 2014, Partidul Socialiștilor, care era condus atunci de Igor Dodon, a obținut 25 de mandate de deputat. În prezent fracțiunea PSRM are 24 de parlamentari. PDM, care a intrat în legislativ cu 19 mandate de deputat, numără în prezent 42 de parlamentari în fracțiune.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.