Ambasadorul SUA accentuează importanța alegerilor libere şi corecte

Ambasadorul Statelor Unite al Americii la Chişinău, Dereck J. Hogan, a accentuat importanța alegerilor libere şi corecte în cadrul unei întrevederi cu președintele Parlamentului, Andrian Candu. Ambasadorul Hogan şi-a reiterat angajamentul de a ajuta Moldova să implementeze reformele şi să avanseze pe calea euro-atlantică, transmite IPN.

Ambasada SUA în Republica Moldova menţionează pe pagina sa de Facebook că astfel de progrese deschid calea pentru relații comerciale extinse, care aduc prosperitate atât cetățenilor Moldovei, cât și cetățenilor americani.

Dereck J. Hogan a depus jurământul la Departamentul de Stat din Washington în calitate de ambasador al Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova în luna octombrie. Acesta este  diplomat de carieră al Serviciului Diplomatic Superior al Statelor Unite. Înainte de a depune jurământul în calitate de ambasador Hogan a fost secretar executiv adjunct al Departamentului de Stat al SUA.

În mesajul său de salut, Dereck J. Hogan a declarat că respectă şi admiră tenacitatea Republicii Moldova de a-şi consolida independența şi de a construi o societate democratică, stabilă şi prosperă. Ambasadorul a mai spus că SUA au fost şi întotdeauna vor fi un partener şi un prieten devotat al Republicii Moldova.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.

IPN LIVE