Traian Băsescu a rămas fără cetățenia moldovenească, CSJ

Curtea Supremă de Justiție a respins miercuri, 7 noiembrie, recursul avocatului Andrei Bivol, care a solicitat anularea decretului președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon, de retragere a cetățeniei moldovenești pentru fostul președinte al României, Traian Băsescu. Magistrații au menținut în vigoare decizia Curții de Apel Chișinău, pronunțată în luna mai. Decizia CJS a fost publicată aseară pe pagina electronică a instanței, transmite IPN.

Pârâtul, președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a cerut anularea decretului fostului președinte, Nicolae Timofti, prin care acesta a acordat cetățenia Republicii Moldova lui Traian Băsescu. Igor Dodon a invocat că Traian Băsescu conștient nu a comunicat autorităților moldovenești despre aflarea sa sub urmărire penală în momentul examinării cererii cu privire la acordarea cetățeniei.

Andrei Bivol, avocatul lui Traian Băsescu, a spus că fostul președinte al României a primit cetățenia moldovenească în mod excepțional, pentru merite deosebite față de Republica Moldova, iar în acest sens, legea nu prevede obligativitatea prezentării unor acte relevante.

Anterior, fostul președinte al României, Traian Băsescu, care este și președinte de onoare al Partidului Unității Naționale din Republica Moldova, a spus că retragerea cetățeniei moldovenești de către președintele Igor Dodon nu îl descurajează și nu îl face să renunțe la promovarea ideii unirii Republicii Moldova cu România, ca singură șansă pentru securitatea și prosperitatea cetățenilor moldoveni.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.