ACUM și-a lansat angajamentele

Veniturile populației vor crește, iar salariul mediu va ajunge până la 11 mii de lei pe lună. Finanțările pentru instituțiile de învățământ vor crește, la fel ca și salariile cadrelor didactice, astfel fiind stârpite plățile informale, achitate de părinți. Cheltuielile oamenilor pentru medicamente vor fi reduse cu 25%, fiind asigurat accesul populației la servicii medicale calitative. În țară va fi restabilit statul de drept, justiția, iar cei vinovați vor fi trași la răspundere. Totodată, Republica Moldova va îndeplini până în anul 2023 toate condițiile pentru a solicita să devină membru al Uniunii Europene. Acestea sunt angajamentele principale pentru următorii patru ani, pe care și le-a asumat Mișcarea de Rezistență ACUM și care au fost prezentate sâmbătă, 3 noiembrie, în cadrul unui eveniment public, transmite IPN.

Președinta Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu, a declarat că aceste angajamente sunt doar o parte din obiectivele Mișcării, care pot fi realizate prin muncă, transparență, cu oameni onești și cu sprijinul partenerilor din UE. „Noi vrem și putem construi o altfel de țară. O țară în care nimeni nu îndură foame și nu îngheață de frig, țară în care părinții sunt alături de copiii lor, iar copiii au grijă de propriii părinți, nu de părinții străini. Țară în care munca cinstită este prețuită, în care medicii, profesorii sunt respectați, iar oamenii sunt sănătoși și pregătiți să facă față provocărilor prezentului și viitorului. Țara în care legea este respectată cu sfințenie de către toți, fără excepție. Țara în care antreprenorii sunt sprijiniți să-și deschidă afaceri pentru a crea locuri de muncă și pentru a plăti salarii buni. Țara în care oamenii trăiesc în armonie, iar statul îi respectă pe toți deopotrivă și face totul pentru siguranța și bunăstarea lor”, a declarat

Liderul Partidului Politic Platforma Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, a amintit despre protestele organizate, despre corturile instalate în centrul capitalei, menționând că au meritat efortul și că locul Republicii Moldova este în Europa. „Este timpul ca noi, cei mulți și curajoși, să  stabilim ce urmează, ce este de făcut, cu ce oameni și în cât timp. Nu am nicio îndoială că noi vom fi cei care vom stabili din 2019 încolo ce se va întâmpla cu țara noastră. Și vă spun că nu avem o altă opțiune. Trebuie să ieșim masiv la vot și să votăm pentru libertate, demnitate, normalitate și un viitor prosper la noi acasă”, a menționat liderul PPPDA, notând că după 24 februarie 2019, Republica Moldova va fi declarată din nou o țară liberă.

Prezent la eveniment, Ludovic Orban, președintele Partidului Național Liberal din România, a declarat că astăzi este începutul unui drum care nu se poate încheia decât cu o victorie. Și nu o victorie a Maiei Sandu sau a lui Andrei Năstase, ci o victorie a fiecărui cetățean al Republicii Moldova. „O victorie fără de care Republica Moldova poate să se ducă spre nicăieri, o victorie fără de care Republica Moldova poate să rămână tărâmul nimănui, care să nu ofere nicio șansă în viață nici celor în vârstă, nici celor de vârstă medie, nici celor tineri. Este un punct de cotitură. Se vede cu ochiul liber că plăcile tectonice se mișcă în lume și că nu există o altă alegere pentru oameni normali, cu scaun la cap, decât drumul spre Europa”, a spus politicianul român.

Josepf Daul, președintele Partidului Popular European, a transmis un mesaj de susținere, căruia i s-a dat citire în cadrul evenimentului. Politicianul a apreciat fermitatea de a crea un front unit în alegerile din februarie 2019. Acesta și-a exprimat convingerea că prin unitate se poate învinge. „Este evident că alianța Plahotniuc-Dodon va face orice pentru a menține controlul asupra țării, astfel îndepărtând țara tot mai mult de calea europeană. Potențialul enorm de dezvoltare economică și socială pe care îl poate avea Republica Moldova în cadrul Acordului de Asociere este irosit. Astăzi mai mult decât oricând Moldova are nevoie de forțe democratice pro-europene, din familia noastră politică care să-și unească eforturile într-o forță de centru-dreapta, puternică, unitară, bazată pe profesionalism și unitate. Doar voi puteți oferi alternativa pe care oameni o merită”, se mai spune în mesajul lui Josepf Daul

Europarlamentarul Elmar Brok, Grupul Partidului Popular European, a declarat într-un mesaj video că, în ciuda tuturor provocărilor, inclusiv cele legate de modificarea sistemului electoral, de presiunea exercitată pe mass-media independentă, intimidare activiștilor civici, inclusiv a invalidării alegerilor, rămâne a fi încrezător în determinarea pentru a lupta pentru ceea ce e bine pentru cetățeni. „În aceste vremuri dificile vreau să-mi exprim sprijinul pentru democrație, pentru forțele pro-europene din Moldova. Și anume pentru Partidul Acțiune și Solidaritate și pentru Partidul Platforma Demnitate și Adevăr, precum și pentru întreg poporul Moldovei, care își dorește un viitor mai bun acasă, alături de familia europeană a națiunilor, unde sunteți bineveniți”, a menționat Elmar Brok.

Reprezentanții Mișcării ACUM s-au deplasat de la Teatrul „Satiricus”, unde a avut loc evenimentul, în marș la Monumentul Ștefan cel Mare și Sfânt, distribuind angajamentele asumate cetățenilor.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.