Audieri privind posibila imixtiune din partea Fundației Otwarty Dialog în treburile țării

Comisia de anchetă pentru elucidarea circumstanțelor de fapt și de drept ale acuzațiilor de imixtiune din partea Fundației „Otwarty Dialog” (Dialog Deschis) și fondatoarei acesteia, Ludmila Kozlowska, în treburile interne ale Republicii Moldova și a finanțării unor partide politice a început astăzi, 2 noiembrie, audierea autorităților responsabile. Audierile au loc cu ușile închise, transmite IPN.

În deschiderea audierilor, la care presa a avut acces, președintele comisiei, deputatul Igor Vremea, a declarat că astăzi comisia de anchetă își continuă activitatea prin organizarea audierilor. „Astăzi am decis că vom desfășura audierile cu ușile închise, dat fiind caracterul special al unor informații care ne-au fost furnizate și solicitările parvenite de la instituțiile care ni le-au furnizat”, a notat Igor Vremea. Potrivit lui, ulterior opinia publică urmează să fie informată despre rezultatele anchetei și ce urmează să fie întreprins.

Deputații urmează să audieze reprezentanții mai multor instituții publice. Anterior, parlamentarul a spus că la primele audieri este așteptată conducerea Serviciului de Informații și Securitate, a Ministerului de Interne, a Centrului pentru Combaterea Spălării Banilor și a Procuraturii Generale.

Un grup de deputați ai PDM a trimis scrisori mai multor instituții de stat, solicitând verificări privind posibilele activități contra Republicii Moldova din partea Ludmilei Kozlowska, deținătoare a cetățeniei ruse și ucrainene și președintă a fundației „Otwarty Dialog (Dialog Deschis), recent expulzată din Polonia și UE, pentru legături cu serviciile speciale ruse. Deputații PDM au solicitat investigarea legăturilor dintre aceasta, Fundația Otwarty Dialog și partidele politice PAS și PPPDA, inclusiv posibile aspecte ce țin de finanțarea ilegală sau acordarea de beneficii pentru partidele menționate.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.