Moldova și Belarus ar putea renunța la tarifele de roaming

Republica Moldova și Republica Belarus ar putea renunța la tarifele de roaming. Subiectul a fost abordat de premierul Pavel Filip și președintele Republicii Belarus, Alexandr Lukașenko, astăzi, în cadrul unei întrevederi la Minsk. Tematica urmează să fie discutată pe platforma Comisiei mixte interguvernamentale de colaborare comercial-economică, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al Guvernului, Pavel Filip și Alexandr Lukașenko au discutat și despre lansarea rutei avia directe Chișinău-Minsk, care va pretinde a fi rentabilă și va impulsiona schimburile comerciale și turismul. Totodată, a fost examinată posibilitatea deschiderii la Chișinău a unei întreprinderi de asamblare a autobuzelor electrice și a extinderii proiectului care vizează asamblarea troleibuzelor.

În cadrul întrevederii a fost abordat și subiectul majorării cotelor de export pentru vinurile moldovenești îmbuteliate și posibilitatea inaugurării la Minsk a Casei de Comerț a Republicii Moldova, care să promoveze vinurile moldovenești.

Antreprenorii belaruși s-au arătat interesați să participe la reparația drumurilor din Moldova, iar Banca de Dezvoltare a Belarusului ar putea credita realizarea acestor proiecte de infrastructură.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.