Dumitru Diacov: Nu văd o problemă ca PDM să negocieze după alegeri cu orice partid votat de cetățeni

Președintele de onoare al Partidului Democrat, Dumitru Diacov, susține că nu vede nicio prolemă în faptul ca PDM să se așeze la masa de negocieri după alegerile parlamentare cu orice partid care va câștiga votul cetățenilor. Potrivit lui, cert este că PDM va face parte din următoarea majoritate parlamentară. Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Adevărul live”, transmite IPN.

Politicianul susține că fiecare dintre partide merge prin țară în timpul campaniei electorale și face promisiuni concrete populației privind salariile, pensiile, dezvoltarea economică etc. Astfel, când vor ajunge în Parlament, formațiunile vor trebui să muncească. Democratul nu exclude că în următorul legislativ ar putea fi creată o coaliție între Partidul Socialiștilor și Partidul Platforma Demnitate și Adevăr.

În ceea ce privește retorica partidelor extraparlamentare de opoziție că nu vor face coaliție cu PDM, Dumitru Diacov spune că acestea „sunt în campanie electorală, critică guvernarea și nu trebuie să fie de acord cu guvernarea”. „Ei trebuie să-și găsească oponentul, dușmanul în baza căruia să-și construiască mesajul electoral. Pe de altă parte, eu le-aș sfătui să vină nu doar cu critici, dar și cu ceva constructiv”, a spus președintele de onoare al PDM.

Referitor la înaintarea candidaților pentru parlamentare, Dumitru Diacov susține că în curând vor fi anunțați pretendenții. Politicianul spune că actualmente în PDM se poartă discuții pentru a se ajunge la un numitor comun referitor la cine va participa la alegeri și cine se pregătește pentru a face parte din executiv.  

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.