Andrian Candu: Proiectul privind introducerea în Constituție a vectorului european încă este actual

Proiectul privind introducerea în Constituție a vectorului european al Republicii Moldova încă este actual. În viitorul apropiat vor fi inițiate discuții cu liderii fracțiunilor parlamentare pe acest subiect. Declarația aparține președintelui Parlamentului, Andrian Candu, transmite IPN.

„Urmează să vorbesc cu conducerea fracțiunii Partidului Liberal și fracțiunii Partidului Liberal Democrat, pe ei ne bazăm în primul rând pentru că, deși sunt partide de opoziție, dar sunt considerate pro-europene”, a declarat Andrian Candu la emisiunea „Moldova în direct” de la postul public de televiziune Moldova 1. Șeful legislativului spune că va încerca să găsească compromis și argumentele necesare pentru ca acestea să voteze proiectul. De asemenea, Andrian Candu spune că nu se așteaptă la o deschidere mare pe acest subiect din partea socialiștilor și comuniștilor.

„Această modificare nu este doar un mesaj politic că integrarea europeană este singurul model de dezvoltare a țării. Nu doar, deoarece are efecte juridice. Asta înseamnă că începând de la modificarea Constituției, în mod obligatoriu, toate instituțiile din acest stat vor trebui să depună efort în tot ceea ce înseamnă integrarea europeană. Indiferent de denumirea partidelor care vor fi la guvernare în următoarea perioadă, absolut fiecare funcționar în acest stat, va trebui să-și desfășoare activitatea într-un anumit cadru juridic legat de integrarea europeană”, a declarat șeful legislativului.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.