Misiunea OSCE, îngrijorată de exercițiile militare neautorizate în zona de securitate

Misiunea OSCE în Moldova își exprimă îngrijorarea cu privire la exercițiile militare cu construirea podului de pontoane, organizate de către așa-numitele forțe armate transnistrene (FAT) în Zona de Securitate, lângă Tiraspol, pe 14 septembrie, transmite IPN.

Într-un comunicat de presă Misiunea OSCE menționează că și-a trimis echipa în partea respectivă a zonei de securitate pe 14 septembrie și a putut să observe o parte a unui exercițiu pe porțiunea râului, în apropierea Tiraspolului. Echipa a putut monitoriza aceste activități fără restricții din partea FAT. Misiunea a împărtășit imediat observațiile sale cu toate delegațiile din cadrul CUC prin intermediul canalelor stabilite, în conformitate cu Principiile de cooperare dintre Comisia Unificată de Control (CUC) și Misiunea OSCE în Moldova din 2004.

Conform Acordului privind principiile reglementării pașnice a conflictului armat în regiunea transnistreană a Republicii Moldova din 21 iulie 1992, exercițiile militare în Zona de Securitate trebuie să fie autorizate de către CUC. Acest lucru nu a fost făcut în cazul de față.

Misiunea OSCE împărtășește observațiile sale cu toate delegațiile din cadrul CUC și cu toate statele participante ale OSCE, inclusiv țara gazdă, prin intermediul canalelor stabilite.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.