Vlad Batrîncea: Solicităm implicarea expertizei internaționale în anchetarea accidentului șefului statului

Deputatul Partidului Socialiștilor Vlad Batrîncea declară că dorește o anchetă amplă, cu implicarea expertizei internaționale pentru anchetarea accidentului în care a avut de suferit șeful statului, Igor Dodon, și o parte din familia sa. Declarațiile au fost făcute de parlamentar în cadrul emisiunii „Glavnîi vopros” de la postul de televiziune NTV Moldova, transmite IPN.

Vlad Bătrîncea spune că are foarte multe întrebări legate de acest accident, inclusiv de ce camioneta implicată în accident nu a fost oprită de poliție, așa cum prevede regulamentele privind escortarea coloanei președintelui.

Deputatul se arată indignat de faptul că șeful Serviciului Protecție și Pază de Stat a anunțat la două zile de la accident că este exclusă varianta unui atentat asupra președintelui. Vlad Batrîncea spune că ancheta niciodată nu trebuie să declare la scurt timp că exclude varianta unui atentat pentru că pot apărea diferite circumstanțe, discuții telefonice, corespondență, informații de la cei apropiați, contactele companiei. „De obicei, ancheta adoptă o poziție neutră precum că desfășoară urmăriri, dar nu poate comenta”, spune Vlad Batrîncea.

Socialistul spune că, potrivit anchetei, șoferul camionetei este caracterizat de compania pe care o reprezintă drept fiind un specialist cu experiență, care nu a avut asemenea incidente anterior. În plus, șoferul circula pe acel itinerar deja de un an.

Juristul Pavel Midrigan consideră că, dacă se va dori, poate fi desfășurată o anchetă paralelă cu cea a instituțiilor statului. Potrivit lui, pot fi făcute expertize tehnice pentru a verifica viteza cu care se deplasau automobilele și alte circumstanțe ale accidentului. „Cel mai probabil, până la schimbarea puterii acest lucru va fi uitat”, a spus juristul.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.