Igor Dodon nu exclude că va candida la parlamentare pe listele PSRM

Președintele Igor Dodon examinează posibilitatea să candideze pe listele Partidului Socialiștilor la alegerile parlamentare din februarie. Astfel, va ajuta formațiunea să obțină majoritatea în Parlament, pentru că un președinte nu-și poate îndeplini eficient toate atribuțiile fără suportul unei majorității parlamentare. Șeful statului susține că la prezidențialele din 2016 a fost susținut de cetățeni, însă oponenții săi i-au luat din atribuții și în aceste condiții sarcina este ca PSRM să obțină majoritatea voturilor pe liste, dar și să câștige în cât mai multe circumscripții. Declarații în acest sens, șeful statului a făcut după ședința Consiliului Republican al PSRM, care s-a desfășurat miercuri, 5 septembrie, transmite IPN.

Igor Dodon a declarat pentru presă că a participat la întrunirea socialiștilor în calitate de invitat, dar și de „lider neoficial al Partidului Socialiștilor”. Potrivit lui, începând cu ziua de astăzi, Partidul Socialiștilor este în campanie pre-electorală activă de pregătire pentru alegerile parlamentare. Președintele nu exclude că va candida pe listele PSRM întrucât legislația îi permite acest lucru. Potrivit lui, legislația nu prevede suspendarea șefului statului, dar și a prim-ministrului pe perioada campaniei electorale. Igor Dodon a mai spus că va ajuta PSRM, dar va rămâne în funcția de președinte.

Igor Dodon a mai spus că pe parcursul ultimilor nouă ani la guvernare sunt partidele pro-europene, care tot s-au schimbat cu locurile, dar au fost parteneri de guvernare. După nouă ani de dezastru, există o alternativă, pe care o reprezintă PSRM, unicul partid parlamentar, care s-a declarat de la început în opoziție, a declarat șeful statului.  

Începând de sâmbătă, în fiecare centru raional PSRM va desfășura acțiuni masive, în cadrul căror urmează să fie selectați candidații în circumscripții. „La sfârșitul lunii octombrie-începutul lunii noiembrie, ne vedem toți masiv în centrul Chișinăului. După care, mergem și învingem la parlamentare”, a declarat Igor Dodon, fără a preciza dacă este vorba despre proteste sau altceva.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.