Mai mulți participanții ai protestului și-au petrecut noaptea lângă Monumentul lui Ștefan cel Mare

Mai mulți participanții ai Adunării Generale a Cetățenilor din 26 august, au rămas să continue protestul și noaptea. Oamenii au întins pături și corturi și s-au făcut comozi pe băncile din preajma monumentului lui Ștefan cel Mare. Potrivit liderei Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu, care se afla printre manifestanți, oamenii vor înnopta acolo, după care, în dimineața zilei de 27 august, vor depune flori la monumentul domnitorului Ștefan cel Mare. Maia Sandu i-a îndemnat „pe toți cei care vor să lupte cu dictatura să se alăture manifestației, începând cu ora 8.00”, transmite IPN.

Potrivit Maiei Sandu, „protestul va continua se va protesta până vor fi îndeplinite revendicările Adunării Naționale a Cetățenilor înscrise într-o Rezoluție adoptată în prima zi de protest”. Maia Sandu a comentat și contramanifestația organizată de Partidul Politic Șor în Piața Marii Adunări Naționale în același timp cu protestul organizat de Mișcarea de Rezistență Națională ACUM. Potrivit ei, a fost organizată o contramanifestație „folosind oameni amărâți care sunt folosiți de niște politicieni iresponsabili și corupți”. „El a mizat că se vor să crea altercații, dar noi nu ne-am lăsat provocați”, a mai spus Maia Sandu într-un live pe Facebook.

Mii de oamenii s-au adunat duminică, 26 august, în centrul capitalei la acțiunea organizată de către Mișcarea de Rezistență Națională ACUM. Adunarea Generală a Cetățenilor a adoptat și o Rezoluție prin care se cere demisia Guvernului Filip. Executivul este învinuit de înrăutățirea progresivă a situației oamenilor din țară, de derapajele antidemocratice ale regimului, falimentul politicii de integrare europeană și izolarea internațională a Republicii Moldova. Participanții la protest mai solicită organizarea unor alegeri libere și corecte, în baza sistemului de vot proporțional, anularea imediată a amnistiei capitalului, dar și validarea rezultatelor alegerilor la funcția de primar general al municipiului Chișinău, din 3 iunie anul curent.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.