Protestatarii ACUM au pornit în marș

Protestatarii adunați la manifestarea organizată de către Mișcarea de Rezistență Națională ACUM au pornit de la monumentul Ștefan cel Mare și Sfânt în marș spre Parlament. Manifestanții au fost îndemnați să se deplaseze și la alte instituții de stat, precum Președinție, Serviciul de Informații și Securitate, CNA, Curtea Constituțională. Potrivit organizatorilor, după marș, coloana de protestatari va veni în Piața Marii Adunări Naționale, pentru a continua acțiunea, transmite IPN.

„Să mergem la principalele instituții ale statului care au fost capturate și care le permit astăzi unor hoți de miliarde, unor traficanți de ființe umane să-și bată joc de cetățeni. Vă propunem să mergem într-un marș la Parlament, la Serviciul de Informații și Securitate, care ar trebui să aibă grijă de securitatea țării și de securitatea noastră, la Centrul Național Anticorupție, care protejează corupții. Să mergem într-un marș și să le amintim celor care sunt în aceste instituții de ce le plătim salarii, să le amintim că există lege în Republica Moldova și noi cu dumneavoastră o să o punem în aplicare, iar ei vor răspunde pentru fărădelegile pe care le comit”, a declarat lidera Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu.

„Să facem un marș al libertății către instituțiile statului capturate – Parlament, Președinție, SIS, Curtea Constituțională, CNA. Ne întoarcem apoi înapoi cu toții în Piața Marii Adunări Națională și ne continuăm protestul nostru, pe care l-am declarat continuu, și pentru noapte, și pentru mâine. Iar mâine aceste canalii de la guvernare nu au ce căuta aici. Ziua Independenței este a poporului, nu a uzurpatorului”, a spus liderul Partidului Politic Platforma Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase.

Mișcarea de Rezistență Națională ACUM a anunțat pentru duminică, 26 august, o acțiune de protest de amploare în Piața Marii Adunări Naționale „împotriva derapajelor comise de către guvernare”. Manifestația a început în preajma monumentului Ștefan cel Mare, deoarece în PMAN simpatizanții Partidului Şor au făcut frigărui și s-au distrat.

Protestatarii ACUM s-au adunat și în preajma Arcului de Triumf, și pe bulevardul Ștefan cel Mare, iar între ei și simpatizanții Partidului Șor carabinierii au format un cordon viu. Totodată, Casa Guvernului a fost înconjurată cu un gard metalic, pe care a fost lipită bandă adezivă cu inscripția „Poliția. Acces interzis”. Pe strada dintre clădirea executivului și Palatul Național „Nicolae Sulac” a fost dislocat un număr mare de polițiști, pompieri și carabinieri.

Comitetul Mișcării de Rezistență Națională ACUM a fost creat ca reacție la decizia de invalidare a alegerilor noi ale primarului de Chișinău și are printre lideri fruntași din PAS, PPPDA, PLDM și reprezentanți activi ai societății civile.

  • andrei nastase catre protestatari.mp3
  •     0
  • maia sandu catre protestatari.mp3
  •     0

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.