Vlad Batrîncea: Introducerea vectorului european în Constituție este o manipulare

Introducerea vectorului european în Constituția Republicii Moldova este o manipulare și o acțiune electorală. Declarația a fost făcută de deputatul Partidului Socialiștilor, Vlad Batrîncea, în cadrul emisiunii „Acces direct” de la postul de televiziune NTV Moldova, transmite IPN.

„Nu poți să faci din asta o normă constituțională obligatorie. Noi, la timpul potrivit, vom merge la Comisia de la Veneția și la alte instituții pentru a lupta ca să nu apară această prevedere absolut rușinoasă în Constituția noastră”, menționează parlamentarul.

Potrivit lui, orice încercare de a izola Republica Moldova de est sau de vest aduce pagube cetățenilor. Deputatul este de părere că nicio guvernare nu este în drept să-și impună viziunea. „Închipuiți-vă măcar pe o clipă că la putere vin socialiștii, modifică Constituția și introduc obligativitatea integrării euroasiatice. Bineînțeles că n-o să facem așa ceva, dar vă închipuiți ce reacție va fi?”, întreabă politicianul.

Socialistul susține că odată cu introducerea vectorului european în Constituție ar însemna că promovarea oricăror altor viziuni va fi anticonstituțională și ilegală. „Și practic jumătate de țară se scoate în afara legii”, a menționat deputatul.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.