PAS comentează solicitarea deputaților democrați

Partidul Acțiune și Solidaritate afirmă că cea mai mare amenințare la securitatea Republicii Moldova este Partidul Democrat în frunte cu liderul formațiunii, Vlad Plahotniuc. Astfel comentează PAS scrisorile trimise de către un grup de deputați democrați mai multor instituții de stat, prin care aceștia au solicitat verificări privind posibilele activități contra Republicii Moldova ale Ludmilei Kozlowska și legăturile cu partidele politice PAS și PPPDA, transmite IPN.

Într-un comunicat de presă, PAS menționează că Plahotniuc astfel pregătește alianța post-electorală cu PSRM, partid pro-rus declarat, împreună cu care a adoptat votul mixt, menit să-i mențină la putere. „Partidul Democrat a semnat un acord cu partidul lui Putin în 2010, ca și partidul lui Dodon. Plahotniuc este cel care retransmite propaganda Kremlinului de ani de zile. Acum ne acuză pe noi de colaborare cu regimul de la Kremlin, ceea ce este aberant”, se spune în comunicat.

Conducerea PAS afirmă că nu are nicio legătură cu Ludmila Kozlowska și cu ONG-ul menționat în scrisoare. Delegația formațiunii a participat la o conferință organizată de ONG în Parlamentul European, despre încălcarea drepturilor omului de către regimul de la Chișinău. „Și dacă slugile lui Plahotniuc consideră că participarea la discuție este finanțare ilegală a PAS-ului, atunci cum trebuie să fie considerate finanțările netransparente de milioane ale PDM-ului, la care așa și nu au dat răspuns sau finanțarea din Bahamas a PSRM-ului și a lui Dodon?”, menționează PAS în comentariul remis presei.

Potrivit formațiunii, ca să ascundă aceste mașinații, ca să deturneze atenția publică de la furtul miliardului și spălarea banilor murdari prin legea amnistiei fiscale, regimul Plahotniuc-Dodon inventează dușmani interni și externi pentru a-și justifica prezența la guvernare.

Un grup de deputați ai PDM a trimis scrisori mai multor instituții de stat, solicitând verificări privind posibilele activități contra Republicii Moldova din partea Ludmilei Kozlowska, deținătoare a cetățeniei ruse și ucrainene și președintă a fundației „Otwarty Dialog (Dialog Deschis), recent expulzată din Polonia și UE, pentru legături cu serviciile speciale ruse. Deputații PDM au solicitat investigarea legăturilor dintre aceasta, Fundația Otwarty Dialog și partidele politice PAS și PPPDA, inclusiv posibile aspecte ce țin de finanțarea ilegală sau acordarea de beneficii pentru partidele menționate.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.