Igor Dodon a semnat refuzul de promulgare a legii care vizează Stadionul Republican

Președintele Igor Dodon a semnat joi, 9 august, refuzul de promulgare a legii cu privire la transmiterea terenului fostului Stadion Republican în proprietatea Statelor Unite ale Americii în scopul edificării noului sediu al Ambasadei SUA, transmite IPN. „La fel ca și majoritatea cetățenilor Republicii Moldova, consider că pe terenul respectiv trebuie să fie amenajat un parc sau edificat un centru cultural de care să beneficieze toți locuitorii țării”, menționează șeful statului într-un mesaj postat pe Facebook.

Într-o scrisoare adresată președintelui Parlamentului, Andrian Candu,  Igor Dodon precizează că terenul respectiv trebuie să rămână la dispoziția cetățenilor, posibil ca centru cultural-sportiv sau de agrement, însă în strictă conformitate cu voința societății. „Reafirm că prin legiferarea acestui proces de distrugere și înstrăinare a Stadionului Republican, Parlamentul a sfidat opinia publică, provocând nemulțumiri în societate. Astfel, pe adresa instituției prezidențiale au parvenit sute de adresări din partea cetățenilor, prin care solicită respingerea legii în cauză, considerând-o una care ar putea genera conflicte. De aceea, propun să se revină la examinarea acestui subiect după alegerile parlamentare pentru a identifica soluții mult mai convenabile”, mai menționează președintele în scrisoarea adresată șefului legislativului.

Același mesaj Igor Dodon l-a transmis mai devreme și ambasadorului american la Chișinău, James D. Pettit, la o întrevedere cu acesta.

Parlamentul a aprobat pe 20 iulie transmiterea terenului Stadionului Republican în proprietatea Statelor Unite ale Americii în scopul edificării noului sediu al Ambasadei SUA. Votul a avut loc în lipsa deputaților socialiști, care au părăsit sala, nemulțumiți de inițiativă. Guvernul s-a angajat să investească banii obținuți din vânzarea terenului Stadionului Republican în infrastructura sportivă din țară.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.