Susținătorii primarului ales se pregătesc pentru proteste de amploare duminică

Susținătorii primarului ales, Andrei Năstase, iau o pauză vineri și sâmbătă, în care nu vor protesta împotriva invalidării rezultatelor alegerilor, pentru a se pregăti de acțiunea de protest de duminică, care se anunță una de amploare. Într-o conferință de presă, susținută vineri la prânz în fața Primăriei municipiului Chișinău, Andrei Năstase, dar și lidera PAS, Maia Sandu, au făcut apel la solidarizare, transmite IPN.

„Dacă nu-i oprim acum, în țara noastră se va instaura dictatura. Dacă nu-i oprim acum pe cei de la putere, nu-i va mai opri nimeni de acum încolo. Ei sunt în stare de orice – să nu ne permită să ieșim din țară, să ne despartă de rude, să ne fure casele și afacerile, să ne bage la închisoare și poate chiar mai mult de atât. Oameni buni, trebuie să înțelegem că ei sunt în stare de orice. Și-au bătut joc de votul, unica arma împotriva lor – votul. Lui Plahotniuc nu-i pasă nici de democrație, nici de prosperitatea oamenilor acestei țări, el face tot ce vrea”, a declarat lidera Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu. „Duminică punem capăt acestei batjocuri. Nu cedăm. protestăm, oprim dictatura”, a chemat politiciana.

Liderul Partidului Politic Platforma Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, a declarat că duminică „va fi continuată lupta împotriva acestui regim oligarhic Plahotniuc-Dodon care stăpânește Republica Moldova, capitala, care vrea să stăpânească și libertatea, independența, calcând în picioare ce este mai sfânt – dreptul la libertate”. „Au călcat în picioare sute mii de semnături, au fraudat, ne-au furat voturile, dar ca acum nu au făcut niciodată – au anulat un vot liber exprimat de cetățenii și locuitorii Chișinăului și ai suburbiilor, demonstrând întregii lumi că nu le pasă de democrație, de statul de drept, nu le pasă de libertatea și independența noastră. Îndemnul meu este să continuăm lupta și să nu ne oprim aici”, a spus Andrei Năstase.

Acțiunea de protest este planificată pentru ora 14.00, în fața Primăriei capitalei.

După decizia din 19 iunie a Judecătoriei municipiului Chișinău de invalidare a rezultatelor alegerilor locale, susținătorii primarului ales, Andrei Năstase, au manifestat în centrul capitalei, dar și în fața sediului Partidului Democrat și la Curtea de Apel Chișinău. După ce instanța de apel a menținut decizia instanței de fond, apărarea lui Năstase a anunțat intenția să se adreseze în Curtea Supremă de Justiție.

  • andrei nastase despre proteste.mp3
  •     0
  • maia sandu despre voturi.mp3
  •     0

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.