Igor Dodon: Ion Ceban trebuia declarat câștigător al alegerilor

Președintele țării, Igor Dodon, consideră că decizia instanței de judecată privind nevalidarea mandatului de primar al lui Andrei Năstase pune multe semne de întrebare. În acest caz, candidatul PSRM, Ion Ceban, trebuia să fie declarat câștigător al alegerilor. Aceasta, în contextul în care nu există nicio plângere sau contestație în instanță împotriva lui Ion Ceban, menționează președintele, citat de IPN.

„Dacă făcea Ion Ceban ceea ce făcuse Năstase în campanie, ar fi fost exclus încă din turul I”, a scris președintele pe o rețea de socializare. Potrivit lui Igor Dodon, „acum, Andrei Năstase a fost victimizat și izbăvit de povara conducerii Chișinăului, cu care el nu s-ar fi isprăvit din cauza incompetenței sale și lipsei de experiență administrativă”.

„Poate era mai bine ca lui Năstase să-i fie oferită posibilitatea să-și demonstreze capacitățile sau incapacitățile sale de conducător, să vadă toată lumea cât de steril e în fața problemelor reale, unde populismul nu ajută”, scrie liderul informal al PSRM.

Președintele spune că Andrei Năstase a profitat de susținere directă de la politicieni străini în campania electorală, iar că euro-unioniștii de la guvernare l-au considerat prea periculos în perspectiva parlamentarilor. Totodată, cineva se teme tare ca socialiștii să nu beneficieze de sprijin din străinătate în alegerile parlamentare.

„Vă amintesc că această normă legală a fost creată de la început împotriva socialiștilor, în aprilie 2015, la inițiativa PLDM. Atunci au vrut să stopeze avântul politic al socialiștilor, dar acum a devenit victimă a acestei norme legale tocmai candidatul susținut de PLDM – Năstase”, scrie Igor Dodon.

După câteva ore de deliberări, marți, 19 iunie, Judecătoria municipiului Chișinău, sediul Centru, a decis nevalidarea rezultatelor alegerilor locale noi din Chișinău. Prezent în instanță, primarul ales, Andrei Năstase, liderul Partidului Politic Platforma Demnitate și Adevăr, a declarat pentru presă că „este un joc perfid la care ne face să asistăm această guvernare”. Andrei Năstase a mai spus că decizia primei instanțe va fi contestată.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.