Andrei Năstase: Am avut așteptarea că va fi un scor mai bun, dar asta nu înseamnă că aș fi nemulțumit

Primarul ales al municipiului Chișinău, Andrei Năstase, recunoaște că a avut așteptarea că va acumula un scor mai bun în turul doi al alegerilor locale noi, dar aceasta nu înseamnă că ar fi nemulțumit. Potrivit lui, dacă la urnele de vot s-ar fi prezentat 50% dintre alegători, probabil rezultatul ar fi fost altul. Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „În profunzime” de la postul de televiziune ProTV Chișinău, transmite IPN.

„Eu știu că pentru foarte multă lume alegerile sunt o loterie, pentru mine nu. Pentru că eu știu că am depus toate eforturile pentru a convinge oamenii că avem nevoie de schimbare și această schimbare se poate face doar cu oameni noi, integri, onești”, a declarat Andrei Năstase. Primarul ales consideră că cheia succesului este munca, adevărul, demnitatea, responsabilitatea, asumarea și respectul față de oameni.

Andrei Năstase susține că în funcțiile care nu necesită concurs public vor trebui să ajungă oameni care vor trece un gen de verificare în presa de investigație, pentru a se verifica dacă aceștia sunt integri. Întrebat care va fi colaborarea cu Partidul Acțiune și Solidaritate și Partidul Liberal Democrat, care l-au susținut în cadrul campaniei electorale, primarul a spus că va avea grijă ca tot ce este mai bun în cadrul acestor formațiuni să fie atras în echipă pentru a face treabă bună.

De asemenea, primarul ales a menționat că proiectele bune începute de Dorin Chirtoacă vor fi continuate, iar cele proaste vor fi eliminate. „Voi avea grijă ca serviciile capitalei să muncească în interesul cetățeanului și să-și facă treaba”. În ceea ce privește echipa, Andrei Năstase a afirmat că cel mai probabil va avea patru viceprimari, așa cum prevede legea.

În altă ordine de idei, Andrei Năstase a spus că și-ar dori ca autogara centrală să fie scoasă din centrul Chișinăului și să fie modernizată Piața Centrală. Primarul ales spune că marcajul pe străzi este o prioritate pentru el. „Voi face tot posibilul, voi atrage fonduri interne și externe, dar trecerile de pietoni vor trebui făcute cu vopsea calitativă astfel încât să nu mai suferim la capitolul acesta”, a spus edilul ales.

Totodată, primarul ales spune că municipiul Chișinău va primi drept donație o aplicație online prin care oamenii vor putea sesiza problemele de la distanță, fără a se deplasa personal la Primărie.

Andrei Năstase a invitat presa să-l urmărească, să-l critice acolo unde este de criticat și să sancționeze pe toți cei care vor încerca să saboteze proiectele bune.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.