Proiectul Arena Chișinău este unul populist și electoral, opinie

Problemele reale cu care se confruntă Republica Moldova fac ca proiectul Arena Chișinău să fie calificat drept unul pur populist și electoral. Declarația a fost făcută de deputatul liberal democrat Grigore Cobzac în cadrul emisiunii „Cutia neagră” de la postul de televiziune TV8, transmite IPN.

Parlamentarul susține că legislativul a alocat 102 milioane de lei pentru acest proiect. Totodată, s-a renunțat la redistribuirea banilor din Fondul rutier din simplul motiv că nu ajung resursele financiare care se colectează la buget pentru proiectul anunțat de guvernare privind reparația drumurilor. „S-a renunțat la redirecționarea celor 200 de milioane de lei din Fondul rutier pentru Arena Chișinău. S-au găsit acum doar 102 milioane de lei și s-a votat pentru aceasta”, a declarat deputatul. Totodată, Grigore Cobzac spune că proiectul privind Arena Chișinău ridică foarte multe semne de întrebare. Problemele cu care noi ne confruntăm la moment ne fac să calificăm acest proiect ca unul pur populist și electoral”, a declarat liberal-democratul.
 
Deputatul socialist Grigore Novac susține că, pe de o parte, se reduc cheltuielile mai ales în sfera bugetară, iar, pe de altă , se alocă bani pentru un proiect atât de mare cum este Chișinău Arena. „La ziua de astăzi eu îmi pun întrebarea dacă este oportun și noi avem capacitatea și acoperirea financiară să facem față unei asemenea provocări financiare?”, spune Grigore Novac. Potrivit lui, există multe semne de întrebare legate de lotul de teren alocat și de proiect în sine. Totodată, deputatul nu poate nega necesitatea unui asemenea complex sportiv în Chișinău.

Expertul IDIS „Viitorul”, Veaceslav Ioniță, afirmă că dacă studiul de fezabilitate privind proiectul Arena Chișinău nu s-a făcut prin licitație publică aceasta este o problemă legată de sistemul de licitații publice.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.