Traian Băsescu: Singurul care îl bate cert pe socialistul Ceban este Constantin Codreanu

Fostul președinte al României, Traian Băsescu, președinte de onoare al Partidului Unității Naționale din Republica Moldova, spune că singurul candidat la alegerile din Chișinău care îl poate bate, în mod cert, pe socialistul Ion Ceban este candidatul PUN, Constantin Codreanu. Vineri, 11 mai, la o conferință de presă la IPN, Traian Băsescu a afirmat că, dacă Constantin Codreanu intră în turul II, îl învinge pe candidatul PSRM.

Potrivit lui Traian Băsescu, Constantin Codreanu este un om cinstit, iar acest lucru este o caracteristică fundamentală cerută de electorat. Este un politician necontroversat și nimeni nu are ce să-i reproșeze. „Este tânăr, energic, un candidat ideal pentru un Chișinău dezorientat de mai bine de un an. Singurul candidat care îl bate cert pe Ceban, pe socialist, în turul II”, a spus Traian Băsescu.

Comentând un sondaj publicat vineri, 11 mai, Traian Băsescu a spus că locuitorii capitalei își doresc un primar cinstit, iar Constantin Codreanu îndeplinește acest criteriu fundamental în administrația publică. Este un politician responsabil, și-a asumat unionismul încă pe când nu era la modă, iar astăzi curentul este tot mai puternic în Republica Moldova și la Chișinău.

Comentând scorul electoral de 8% cu care Constantin Codreanu apare în sondaj, Traian Băsescu a spus că este o performanță bună, având în vedere faptul că atunci când și-a anunțat candidatura la funcția de primar era aproape necunoscut. „Mă bucură faptul că a depășit candidați cu tradiție politică mult mai mare în Republica Moldova și am convingerea că, având în vedere trendul, este singurul candidat pe trend de creștere”, a remarcat Traian Băsescu.

Referindu-se la acuzațiile aduse de către unii concurenți electorali precum că ar fi încălcat legea atunci când Constantin Codreanu a apărut într-o fotografie alături de președintele României, Klaus Iohannis, Traian Băsescu spune că întâlnirea a avut loc la recepția dedicată Zilei Europei, a fost o chestiune de protocol.

  • traian basescu despre constantin codreanu.mp3
  •     0

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.