Silvia Radu și Ion Ceban sunt favoriții cursei electorale, sondaj

Silvia Radu și Ion Ceban sunt favoriții cursei electorale din Chișinău, conform unui sondaj realizat de Centrul de Cercetări Sociologice din Moldova. În primul tur, Silvia Radu ar fi votată de 23,2% dintre alegători, iar Ion Ceban – 22,5%. Practic un sfert dintre respondenți sunt nehotărâți în privința candidatului preferat. Dacă s-ar ajunge în turul doi, Silvia Radu ar câștiga alegerile cu 52% din voturi, în timp ce Ion Ceban  ar acumula 48%. Sondajul a fost realizat pe un eșantion de 750 de persoane, în perioada 30 aprilie-8 mai, transmite IPN.

Dacă în turul doi ar ieși Andrei Năstase și Ion Ceban, învingător ar fi Ion Ceban, cu 53% voturi. Dacă ar fi să aleagă între Constantin Codreanu și Ion Ceban, preferințele orășenilor sunt îndreptate către Constantin Codreanu, 55%. Dacă în turul doi ar accede Valeriu Munteanu și Ion Ceban, alegerile ar fi câștigate de Ion Ceban, cu 58% voturi. Dintre Silvia Radu și Andrei Năstase, alegătorii o preferă pe Silvia Radu, 59%.

Respondenții consideră că un primar trebuie să fie cinstit, gospodar, responsabil, competent, înțelept și patriot. Sergiu Raevschi, sociolog, spune că Silvia Radu a ieșit avantajată în acest sondaj deoarece se prezintă ca fiind candidat independent și femeie gospodină.

Chișinăuienii consideră că principalele probleme ale orașului sunt: drumurile proaste – 34%, gunoiul – 23% și starea blocurilor – 14%. 41% din respondenți s-au declarat nemulțumiți de activitatea fostului primar al Chișinăului, Dorin Chirtoacă, 34% – foarte nemulțumiți, 22% – mulțumiți și 3% – mulțumiți.

În campania electorală majoritatea respondenților se informează de la TV. Internetul este a doua sursă de informare, după care vin ziarele și posturile de radio.

Sondajul are o marjă de eroare de 3%.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.