Candidații PSRM și PPPN sunt favoriții cursei electorale la Bălți, sondaj

Dacă duminica viitoare s-ar organiza alegeri pentru funcția de Primar al municipiului Bălți, 15% din respondenți nu știu cu cine să voteze. 6% nu vor participa la vot.  Prin urmare, practic fiecare a cincea persoană intervievată n-ar putea face o alegere întemeiată. 31,8% din intervievați ar vota cu Alexandr Usatîi (PSRM), iar 28,9% – cu Nicolai Grigorișin (PPPN). Datele se conțin sondaj prezentat luni, 7 mai, de către Asociația Sociologilor și Demografilor din Republica Moldova, transmite IPN.

Potrivit cercetării, 5,9% ar vota cu Arina Spătaru (PPPDA), 3,5% – cu Elena Grițco (candidat independent), 3,3% – cu Pavel Verejanu (Partidul Șor),  2,4% – cu Simion Guțu (PAS), 2,1% – cu Sergiu Burlacu (PUN), 1,4% – cu Oleg Topolnițki (Partidul Ruso-Slavean).

Dintre respondenții care au fost în stare să facă o alegere, 40,1% – ar vota cu Alexandr Usatîi, 36,4% – cu Nicolai Grigorișin, 7,5% – cu Arina Spătaru, 4,4% – cu Elena Grițco, 4,1% – cu Pavel Verejanu, 3,0% – cu Simion Guțu, 2,6% – cu Sergiu Burlacu, 1,8% – cu Oleg Topolnițki. 

Problemele care alarmează cel mai mult populația municipiului Bălți sunt: starea proastă a drumurilor, situația ecologică, nivelul înalt al corupției, criza economică a orașului, sărăcia, dar și managementul defectuos la Primărie etc.

În viziunea populației, activitățile de importanță majoră pentru municipiul Bălți, care trebuie să fie întreprinse de primarul nou ales, sunt: să repare drumurile, trotuarele, să se preocupe de ecologia orașului, să combată corupția etc.

Sondajul a fost efectuat în perioada 21 aprilie-2 mai, pe un eșantion de 600 de respondenți, cu o eroare maximă de + 4%.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.