PAS susține candidatul PPPDA la alegerile locale din Chișinău

Partidul Acțiune și Solidaritate îl va susține la alegerile noi pentru funcția de primar general al municipiului Chișinău pe candidatul Partidului Politic Platforma Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase. Formațiunea a îndemnat toate forțele proeuropene și antioligarhice să susțină același candidat la scrutinul din 20 mai, transmite IPN.

Potrivit liderei PAS, Maia Sandu, Chișinăul are nevoie de un primar competent, care poate să îmbunătățească calitatea vieții chișinăuienilor. Desemnarea unui candidat comun mărește șansele de victorie la alegeri. „În situația creată, în care Partidul Democrat la alegerile din Chișinău va avea mai mulți candidați, pe care îi știm deja: Silvia Radu și candidatul PSRM, Ion Ceban, pericolul pierderii Primăriei este foarte mare, iar din experiența de la prezidențiale știm cum aceste două formațiuni pot face front comun pentru a împiedica alegerile libere și corecte. Fragmentarea și dezbinarea electoratului proeuropean mărește șansele ca acest plan să fie pus în practică”, a spus Maia Sandu.

La rândul său, Andrei Năstase a spus că forțele proeuropene au dat dovadă de maturitate politică prin susținerea unui candidat unic pentru Primărie. „Sunt onorat să reprezint ceea ce a rămas puțin în Moldova: speranța. Speranța oamenilor într-o schimbare, reforme calitative care să se răsfrângă asupra fiecăruia dintre noi”, a spus Andrei Năstase. „Oamenii vor drumuri reparate calitativ, transport performant, învățământ și medicină. Toate acestea pot fi realitate și ne angajăm cu toată puterea că vom realiza programul nostru”, a spus Andrei Năstase.

Tot astăzi, 29 martie, cele două formațiuni au semnat mecanismul de selectare a candidaților pe listă, dar și în circumscripții, pentru alegerile parlamentare din toamnă, dar și declarația comună a PAS și PPPDA în care își asumă mai multe angajamente. Principiile care vor sta la temelia blocului format pentru alegerile parlamentare țin de constituirea comisiei de evaluare a meritocrației formată din opt membri, patru fiind dinafara celor două partide. Înțelegerile mai vizează crearea stufurilor electorale comune în circumscripții și colaborarea cu aleșii locali care au dat dovadă de integritate și rezistență din cadrul altor partide, în special PLDM, precum și asigurarea transparenței financiare, prin publicarea cheltuielilor și donațiilor pe paginile web.

Până acum, și-au mai anunțat candidații pentru alegerile din Chișinău: Partidul Liberal, Partidul Socialiștilor și Partidul Șor. Totodată, Partidul Democrat a declarat că nu va avea propriul candidat la alegerile locale, însă este gata să susțină un candidat comun al forțelor de dreapta și pro-europene.

  • maia sandu despre sustinerea candidatului pppda la alegerile locale, andrei nastase.mp3
  •     0

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.