Viorel Cibotaru: Avem pretendent la Primărie, dar am putea susține un candidat comun al dreptei

Partidul Liberal Democrat are un pretendent pentru alegerile noi din municipiul Chișinău, dar nu exclude că ar putea susține un candidat comun al partidelor de dreapta. Declarația a fost făcută de liderul formațiunii, Viorel Cibotaru, în cadrul emisiunii „Important” de la postul de televiziune TVC21, transmite IPN.

Viorel Cibotaru susține că ține cont de o analiză realistă și se întreabă în ce măsură candidatul PLDM va aduce o contribuție pentru câștigul dreptei la municipale. „Decizia noastră va depinde în ce măsură comportamentul nostru va aduce contribuție la această victorie comună a partidelor pro-europene. Este o suprasarcină, este foarte complicată. Ea trebuie explicată activului partidului”, a spus liderul PLDM. Potrivit lui, intenția PLDM în cadrul alegerilor locale noi nu se reduce la un candidat, dar se rezumă la program.

Liderul liberal-democraților susține că potrivit propriilor analize a constatat că cetățenii nu și-ar dori o politizare a candidatului la alegerile în municipiu. „Oamenii își doresc un om care să fie mai puțin dirijat de partide, mai puțin afiliat, să fie un bun gospodar, dar și să fie un bun comunicator cu Guvernul, cu partidele politice, cu diferite grupuri de interese”, spune Viorel Cibotaru.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.