Igor Dodon: Alegerile locale trebuie organizate odată cu cele parlamentare anticipate

Președintele Igor Dodon consideră că alegerile locale noi din Chișinău și Bălți trebuie organizate pe 20 mai, concomitent cu alegerile parlamentare anticipate. În opinia sa, acest lucru va permite economisirea surselor financiare, în condițiile în care se invocă lipsa resurselor financiare planificate. Subiectul a fost abordat de către șeful statului în cadrul unei întrevederi cu Zinaida Greceanîi, președinta Partidului Socialiștilor, transmite IPN.

„Am abordat subiecte cu privire la organizarea și desfășurarea alegerilor locale, dar și a celor parlamentare, preconizate pentru anul curent. În acest context, menționez că alegerile locale din Chișinău și Bălți, dar și din alte localități, trebuie să se desfășoare în strictă conformitate cu prevederile legislației naționale în vigoare, și să aibă loc pe data de 20 mai, curent, iar orice tentativă de a le amâna sau și mai grav, de a nu desfășura alegerile respective – este condamnabilă”, menționează Igor Dodon într-o postare pe Facebook.

Potrivit lui, argumentul invocat și anume lipsa resurselor financiare planificate, este pe de o parte lipsit de sens, iar pe de altă parte contravine, în mod flagrant, tuturor principiilor democratice și standardelor generale acceptate, precum și principiilor pe care trebuie să le respecte Republica Moldova ca stat în raport cu toate instituțiile internaționale.

Președintele susține că dacă majoritatea parlamentară dorește să economisească bani, în contextul organizării și desfășurării alegerilor, soluția optimă, în acest sens, este organizarea alegerilor locale pe 20 mai, împreună cu alegerile parlamentare anticipate. „Acest lucru ar permite economisirea a zeci de milioane de lei, cu păstrarea tuturor principiilor unui stat de drept și a unei democrații în spiritul și buchea legii”.

În cadrul întrevederii, au mai fost discutate și alte subiecte, cum ar fi sesiunea primăvară-vară a Parlamentului, proiectele de legi care urmează a fi înaintate spre adoptare și prioritățile Partidului Socialiștilor la nivel de legislativ.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.