Președintele Dodon refuză să declare 16 decembrie zi de doliu național

„Președintele Republicii Moldova nu consideră că e cazul ca Republica Moldova să declare zi de doliu ca urmare a decesului unui conducător sau monarh al altui stat”, menţionează Serviciul de presă al Președinției. Reacția vine după ce preşedintele Parlamentului a solicitat ca 16 decembrie să fie declarată zi de doliu în memoria Majestății Sale Regele Mihai I, transmite IPN.

„Cu tot respectul pentru țara vecină și poporul român, transmitem încă o dată condoleanțele noastre în legătură cu decesul Regelui Mihai I”, a scris pe o rețea de socializare Carmena Sterpu, consultant Serviciul de presă al Preşedinţiei.

Președintele Parlamentului, Andrian Candu, a anunțat joi, 14 decembrie, că a expediat un demers către președintele Igor Dodon, prin care a solicitat ca 16 decembrie să fie declarată zi de doliu național. „Luând în considerare istoria care ne leagă pe noi de familia regală, ar fi foarte bine să avem declarată zi de doliu național ce ţine de decesul Majestății Sale, Regele Mihai I”, menționa Andrian Candu.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.