Dumitru Diacov: Declarațiile unor partide că nu vor face coaliție cu PDM sunt retorică preelectorală

Declarațiile unor partide de dreapta din opoziție care spun că nu vor face coaliție cu Partidul Democrat dacă vor ajunge în următorul Parlament este retorică preelectorală. Declarația a fost făcută de președintele de onoare al PDM, Dumitru Diacov, în cadrul emisiunii „Punctul pe Azi” de la postul de televiziune TVR Moldova, transmite IPN.

În opinia lui, PDM întotdeauna a fost în centrul discuțiilor și fără democrați niciodată nu a fost posibil de avut o guvernare eficientă. „Tabloul politic al Parlamentului arată în felul următor: noi avem o stânga radicală și avem o dreaptă câteodată radicală sau mai puțin radicală care între ele niciodată nu se așează la masă și rolul Partidului Democrat de a diviza aceste extreme când trebuie sau de a le așeza la masă atunci când trebuie de luat decizii este unul foarte clar și s-a manifestat pe parcursul acestor ani”, afirmă Dumitru Diacov.

Președintele de onoare al PDM susține că până la alegeri este o situație și nimeni nu se așteaptă ca partidele de opoziție să facă declarații de dragoste față de partidul de guvernământ, iar în noaptea de după scrutin, atunci când se numără voturile, este deja altă situație și se vor începe discuțiile. „Partidul Democrat a făcut întotdeauna coaliție cu partidele de centru-dreapta”, spune Dumitru Diacov.

Analistul Nicolae Negru se întreabă dacă partidele de dreapta care afirmă că nu vor face alianță cu PDM în cazul în care acced în următorul Parlament vor face coaliție cu socialiștii? Potrivit lui, o versiune ar putea fi ca să se meargă în alegeri anticipate.